phone +32 474/86.06.91

Duurzaamheid: meer groen, biodiversiteit, hernieuwbaar en sociaal...

6 juli 2018

Ook hier zal er sprake zijn van een intensieve samenwerking tussen het bedrijf en Machteld. In de eerste plaats willen we de plek zelf verder omvormen tot een plek met meer biodiversiteit. 
De boomgaard willen we uitbreiden met enkele oude fruitsoorten. We zullen er een bloemenweide aanleggen en in samenwerking met een imker een bijenkast plaatsen. 
Het 'grasbeheer' zullen we overlaten aan een klein schapenras.

Bron: https://www.natuurenbos.be/agenda/e/nacht-van-de-steenuil-in-diest/fff97114-40fd-449c-ba57-8ea35c427533We gaan ook een nestkast plaatsen voor een steenuil, die perfect op deze locatie past. Tot slot willen we de zwaluwen die daar talrijk rondvliegen, helpen met nestelen onder het dak van de schuur.

Verder gaan we op zoek naar mogelijkheden om hernieuwbare energie op te wekken d.m.v. zonnepanelen, in samenwerking met organisaties als Licht Leuven en Ecopower.


Op termijn zullen we op zoek gaan naar projecten waarbij we mensen met een beperking de kans geven om zinvol werk te verrichten (onderhoud van de tuin en de boomgaard, verzorging van de dieren, verwerken van houtresten tot gebruiksvoorwerpen, ...).

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x