phone +32 474/86.06.91

Huize Chartreuze

In de zomer van 2018 zijn we verhuisd (zowel het bedrijf als Bruno, Machteld en de kinderen) naar de boswachterswoning in Holsbeek, aan de voet van de Chartreuzenberg en Lindebos. We hebben deze locatie in concessie van de Vlaamse overheid voor een periode van 15 jaar.
Eén van de voorwaarden om deze concessie te verkrijgen, was het aanbieden van activiteiten waarbij we het brede publiek aanspreken met educatieve activiteiten rond natuur.

Daarom gebruiken we deze locatie voor 3 pijlers:

- de activiteiten van Boomverzorging Bruno (we hebben op dit terrein onze loods met al onze machines en materialen; dit is elke ochtend de plek van waar we naar onze werven vertrekken)
- educatie: we organiseren zelf allerhande cursussen, workshops, kinderfeestjes, verhalenwandelingen, etc. en we verhuren onze locatie voor cursussen en workshops door andere organisaties, die binnen het kader van ons opzet passen.
- duurzaamheid en ecologie: we zoeken naar verschillende manieren om de gebouwen op een duurzame en ecologische manier te renoveren en in gebruik te nemen.

Om dit allemaal enigszins te structureren en te kunnen dragen, werd in januari 2019 de VZW Huize Chartreuze opgericht. Deze VZW stelt zichzelf tot doel: "Om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, dichter bij natuur en bos samen te brengen."

Alle informatie over Huize Chartreuze en alle leuke activiteiten die daar te doen zijn, vind je op deze website.keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x