phone +32 474/86.06.91

Dit jaar gingen de LB-wedstrijden door op ons terrein

23 april 2019

Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen: in het voorjaar kruipen de Vlaamse en Nederlands boomklimmers gezellig samen rond het kampvuur en meten ze hun krachten onderling. Deze tweedaagse bijeenkomsten hebben de prachtige naam LB-wedstrijden gekregen, van "Lekker Belangrijk".

Om de kerk in het midden te houden, organiseren we de LB afwisselend in Nederland en Vlaanderen. Het hele circus strijkt telkens 2 jaar na elkaar neer op dezelfde plek. De afgelopen 2 jaar waren we allen te gast in Rosmalen (Nederland), voordien zakten alle deelnemers af naar Kessel-Lo en dit jaar ging het feestje door op ons terrein, ten Huize Chartreuze.
Het hoeft niet veel uitleg dat ook dit jaar de bijeenkomst weer super gezellig was. Deelnemers kampeerden voor 2 dagen op ons terrein en genoten van het samen zijn met een pintje, een stukje vlees van de BBQ en een hele hoop stoere verhalen uiteraard.
Om dat stoere karakter nog wat in de verf te zetten, werden er ook verschillende klimwedstrijden gehouden. Zo was er een opstelling waarbij je een gewonde collega (een grote pop) uit een boom moest redden. Dat moest niet alleen binnen de tijd gebeuren, maar ook volgens de regels van de kunst (veiligheid checken, contact houden met het slachtoffer, een omstaander vragen de ambulance te bellen, een goede overdracht van het slachtoffer aan het ambulancepersoneel,...). Een goeie oefening! Verder waren er wedstrijden als 'zo snel mogelijk tot in de top van een boom klimmen' en 'zo snel mogelijk tot in de top van de boom klimmen via het touw'. Er was ook een opstelling waar je werplijnen zo nauwkeurig mogelijk moest weten te gooien en dan nog een opstelling waar je een vijftal bellen in één boom moest aanraken.
Het leuke van de LB is dat er geen zware competitiesfeer hangt. Dat maakt dat jonge, onervaren boomklimmers er echt de kans krijgen om te leren en te oefenen, waarbij ze tips en instructies krijgen van ervaren boomklimmers.
En ook voor het publiek was deze bijeenkomst de moeite. Familie, vrienden en toevallige passanten wisten niet waar eerst te kijken!

Wij vonden het alleszins super, de deelnemers hebben genoten en het publiek keek zijn ogen uit. Kortom: we kijken er naar uit om de hele bende volgend jaar opnieuw te ontvangen! 

Hieronder een reeks foto's en video's van de leuke bijeenkomst. Het team van Boomverzorging Bruno liep erbij als "Bruno's Angels", met vleugeltjes :-)


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x