phone +32 474/86.06.91

Aanplanten en verplanten

Een boom planten of verplanten? Boomverzorging Bruno stelt een duurzame en kwalitatieve aanplanting voorop. Zo zijn we zeker dat de bomen die we planten, optimaal bijdragen aan een groenere leefomgeving.

Wat is een goede groeiplaats?

Een boom is maar zo sterk als de omgeving waarin hij wordt geplant. Daarom starten we bij Boomverzorging Bruno eerst altijd met een diepgaand onderzoek naar de boven- én ondergrond van je tuin. Geniet de boom van voldoende lichtinval? Hoe sterk is de bodemdoorlatendheid van de grond waarin de boom wordt geplant? Dit zijn enkele essentiële vragen die de gezondheid van een boom maken of kraken. Als vuistregel geldt: beter één gezonde boom die groeit, dan tien bomen die wegkwijnen.

TIP| Bladafval is een grote bron van voeding voor een boom. Maak daarom een plantvak dat de bladeren opvangt.

Een groeiplaats op maat van de boom

Om een boom optimaal te laten groeien en bloeien, is er logischerwijs voldoende ruimte nodig. Denk daarbij aan de afstand tot de gevel en eventuele andere bomen. Een beetje boomschaduw kan aangenaam zijn in de zomer, maar wordt al snel hinderlijk als het de lichtinval in huis belemmert. Ook onder de grond zoekt een boom naar flink wat doorwortelbare ruimte. Bij Boomverzorging Bruno brengen we deze factoren zorgvuldig in kaart voor we de boom planten.

De beste boomkeuze voor jouw droomtuin

Ga je voor een rij flinke populieren of verkies je een elegante boomhaag? In de keuze van de perfecte boom voor jouw tuin, zijn er twee belangrijke criteria: de groeivorm en de wortelvorm van de boom.  In de groeivorm zijn er vier variaties: veren, spillen, geveerde spillen en laanbomen. Voor wat betreft de wortelvorm kan je kiezen tussen een naakte wortel of bomen met een kluit. Met een deskundige blik op je tuin en bodem, gidst Boomverzorging Bruno je naar de beste boomkeuze.

Wil je een boom aanplanten of verplanten?


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x