phone +32 474/86.06.91

Ziektes of plagen

Bomen kunnen last krijgen van allerhande schimmels, bacteriƫn en insecten (plagen).

Zwammen zijn schimmels; beide woorden zijn synoniem. Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van zwammen of schimmels. Meestal zijn dit de delen die we zien, maar onder de paddenstoel schuilt nog een heel netwerk van schimmeldraden. 

Niet alle schimmels zijn schadelijk; er zijn zelfs schimmels die in een symbiose samenwerken met de boom waarbij ze allebei voordeel halen uit deze samenwerking. 

Maar parasitaire schimmels kunnen zware schade toebrengen aan bomen.

Lees hier meer over schimmels, zwammen en paddenstoelen.


De kastanjebloedingsziekte wordt veroorzaakt door een bacterie, evenals de gomziekte en de watermerkziekte. Wanneer hier niet tijdig wordt ingegrepen, kunnen de bomen afsterven als gevolg van deze ziektes.


Insecten kunnen veel schade aanbrengen aan bomen. Ze kunnen de bladeren opeten waardoor de boom minder goed in zijn eigen voedsel kan voorzien of ze kunnen de stam of de takken beschadigen waardoor de boom verzwakt.
Veel voorkomende insectenplagen zijn: eikenprocessierups, bladluis, eikenspintkever, bladwesp, paardenkastanjemineermot, spinselmot, pereprachtkever en wilgenhoutrups.

Merk je dat je boom last heeft van een schimmel, een ziekte of een plaag, aarzel dan zeker niet om snel ons vrijblijvend advies te vragen en zo erger te voorkomen!

Vraag hier vrijblijvend ons advies en een offerte aan.
Hier vindt u onze algemene voorwaarden.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x