Boomverzorging

Boomverzorging

Vellen van bomen

Wanneer bomen te ziek zijn of te gevaarlijk staan voor de omgeving, kunnen we overgaan tot het vellen van de boom. Elke situatie is anders en moet ook apart bekeken worden. Soms kan de boom in zijn gehele vorm vallen. Maar in de meeste gevallen gaan we de boom stuk voor stuk moeten demonteren, met een hoogtewerker of al klimmend.

Verhakselen van het takhout

Al het gesnoeide hout kunnen we ter plaatse verhakselen en kan dan gebruikt worden als bodembedekking tegen onkruid tussen de borders. Anderzijds kunnen we het verhakselde hout afvoeren.

Het dikkere takhout kan ter plaatse blijven en op maat gezaagd worden als brandhout voor de klant. Maar dit kan ook afgevoerd worden.

Verzagen en klieven van het brandhout

Zowel het takhout als de stam kan ter plaatse verwerkt worden tot brandhout. Dit kunnen we voor onze klant op de gewenste maat zagen en klieven.

Uitfrezen van stronken

De overgebleven stronk kan uitgefreesd worden zodat er nadien terug geplant of gezaaid kan worden. Door te klikken op de foto, kan je zien hoe dit werkt. Met onze compacte frees die hier te zien is, kunnen we bij de moeilijkste stronken (minimale doorgang 92 cm). Voor het zwaardere werk huren wij een grotere versie in (minimale doorgang van 110 cm is hier vereist).

Stormhout

We zien het wel vaker: na een storm liggen er afgeknakte bomen en takken in tuinen, op wegen en in bossen. Voor een professionele opkuis van dit ongemak kan u ook steeds bij ons terecht. Eveneens kunnen we de schade aan de bomen, als gevolg deze vallende takken tijdelijk of helemaal herstellen zodat u alles in 1 oplossing heeft.


star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer
Webshop by
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x